h1

Familjeliv

11 september 2010

En stor del av sommaren har vi varit upp till tio sovande i huset, oftast 6-8 personer, ibland bara några få. Nu har hösten infunnit sig. Våra unga vuxna har åkt tillbaka till sina studieorter och sitt eget ”hemma” där. Fem personer har sitt ”hemma” här i vårt röda hus (nu med pergola). Höstens olika aktiviteter drar nu igång och ofta händer det att det är alldeles tyst och stillsamt här. Inte alldeles tomt, men det finns gott om både svängrum och ljudutrymme. Annorlunda.

Det räcker ofta med lilla kastrullen. Antalet middagsätare varierar, idag är vi bara två som ska äta här hemma. Nu gäller det att vara flexibel och följa med. Gilla läget. Ta till vara varje tid för vad just den bär med sig.

Just ljudutrymme är något som jag uppskattar när jag är själv eller nästan själv hemma. Att få välja musik alldeles själv. Eller kanske välja alldeles tyst. Inte alls att jag inte uppskattar familjens alla ljud, men när många ska samsas måste man ovillkorligen kompromissa.

Om några månader är det jul och då kommer huset förmodligen att sjuda av många människor igen, även om det bara blir för några nätter. Men det är en annan dag. Nu är nu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: