h1

Bilar

08 augusti 2010

Under åren har vi varit ägare till ett antal bilar. En del har gått tämligen spårlöst förbi och gått vidare utan större saknad. Andra bilar lämnar vi vidare med viss saknad. Så är det med vår Fiat. Den kom till oss via mina föräldrar som skulle byta upp sig. Under de åren vi haft den har den gått tämligen smidigt. En period hade den lite väl gungiga stötdämpare. Italienska sportbilen! Snyggt blå metallic. Nu har den varit färdigt hos oss. Man kan inte bara ha en bil bara för att. Nu har vi bestämt att vi ska klara oss på en bil. Det får finnas en gräns hur mycket pengar man kan hälla ner i bilkostnader. Och Fiaten i all ära, men den räcker inte som endabil. Så då får den gå. Farväl italienska sportbil!

Så nu kommer den att hamna i samlingen bilar vi ägt. Som den första, en blågrå Volvo PV, köpt av svågern (som han så riktigt påpekade i en kommentar). Den röda Opeln, första ”dyra” bilen, därefter blå Opelkombin, nyblivna föräldrar behövde större bil. Den följdes av en vit Mitsubishi Space Wagon, sjusitsig. Som side-car hade vi en liten orange historia, den rullande oblatasken, hördes lång väg. Så behövde vi större bil, först regnbågsbilen, en ljusblå Mitsubishi Cosmos, följd av en sprillans ny VW Caravelle, knallröd. Den saknar jag fortfarande. Givetvis lite stor och otymplig, men jag trivdes med den. När behovet av stor bil minskade blev det en VW Sharan, sparbössa fullständigt utan botten. Sedan var det dags att gå ner till vanlig bilstorlek, en Peugout kombinerad av en liten röd Suzucki swift (tror jag). Och så lite andra bilar, inte minst som ”side-cars”, oftast vita…, men de har inte lämnat några större spår. Och så var vi framme vi den italienska sportbilen!

Snart kommer det att stå en stilfull svart bil på vår uppfart. Och utmaningen (för alla familjens medlelmmar) att klara sig på en bil startar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: