h1

Att vänja sig…

27 juli 2010

Att leva med en kronisk sjukdom kan innebära att man långsamt, långsamt förskjuter sina positioner. Att vänja sig gradvis. ”Spökena” ändrar successivt form. Först kan varje bakterieinfektion och antibiotikakur vara ett nederlag. Sedan kan det bli rutin. Så länge det är någon ”vanlig bakterie”, någon gammal bekanting är det helt okej. Vartefter dyker andra, lite mer ”udda” varianter upp. Kräver lite mer stuns i antibiotikan. Nåja, så länge de försvinner vartefter så är det lugnt. Skulle det då visa sig att någon gammal goding dyker upp igen så känns det nästan tryggt och vant. Välkommen, dej känner jag igen. Antibiotika, antibiotika. Puts, väck! Så kanske någon lite usling slår sig till ro ett tag. Vilar på lagrarna tills det är dags att vakna upp och dansa lite disco. Öppna upp portarna för annat smått och gott! Så länge mönstret känns igen så är det helt okej. Även om det inte alls hade kännts helt okej för ett antal år sedan.

När en trotjänare dyker upp igen efter att ha hållit sig undan en längre tid så är det ändå bekant. Antibiotika, antibiotka, kanske lite mer antibiotika. Bort, bort? Ännu mer stuns kanske hjälper? Nya namn som ska läras. Hur långt ska positionerna flyttas denna gång? Så att det som betraktats som uslingar innan ska ses som gammal goding?

För vi vet att mycket av det som kan uppfattas som suspekt och udda av andra kan bli en alldeles vanlig del av vardagen. Som att borsta tänderna. Ibland tar det bara lite tid innan man gillar läget och vänjer sig. Rutin, rutin.

Amerikanskt ”gosedjur” som symboliserar en staff. Inte så otrevlig så här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: