h1

Milstolpar i livet

11 juli 2010

Igår konfirmerades vår yngste sonen efter drygt tre veckors läger på en lägergård långt inne i Småland. Alla hans syskon har också konfirmerats där. Men tro inte att vi bestämt att så ska det vara utan det är något de valt själva. Fast det kan ju vara enkelt att köra på ett koncept man känner till. I åtskilliga år har vår yngste nu planerat för denna sommar till sammans med sin vän sedan oerhört länge. Hennes syskon har också konfirmerats på denna gård så hon bar på samma ”barlast” av tradition. Nu var det äntligen deras tur!

Vår äldste konfirmerades där för 12 år sedan. En av hans konfirmandkamrater var yngste sonen i en stor familj. Alla syskon var där. Jag kommer ihåg hur jag tänkte att om länge, så kanske det är vår lille som konfirmeras med alla sina syskon runt omkring. Undrar hur det kommer att vara då? Nu är då NU!

Syskonen med respektive var alla med. Vi lyckades faktiskt samla alla på bild också. Glädje! En hoper unga vuxna, alla med sin egen relation till lillebror. En sån rikedom! Tack alla för att ni kom och var med.

Att åka bort på läger har nog varit bra. Inte minst för att man blir efterlängtad och saknad hemma. Så mycket alla skäller på den yngste när han är hemma. Så man längtar efter honom nu. Snart kommer han hem. Äldregenerationen har tagit på sitt ansvar att hämta upp honom, storasyster och kusin efter ”sista natten med gänget”. Det mesta av tvätt och rena kläder fick vi med hem igår. Tvättmaskinen går redan varm. Middag i kväll är beställd. Grillad lax. Den stolte och längtande fadern förbereder.

Nu är alla våra barn ytterligare ett steg på väg mot vuxenlivet. Mäktigt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: