h1

Midsommar

26 juni 2010

Igår styrde vi åter bilen mot Småland för att fira midsommar på den gård där alla våra barn varit på konfirmationsläger. Till traditionen bjuder att familjerna är välkomna dit att fira midsommar (även om vi något år bjudit in oss själva eftersom ingen sa något om besök på midsommar…). Även andra skäl har gjort att vi sammanlagt tillbringat minst åtta midsommaraftnar där de senaste 13 åren (vi har inte så många barn…). Gudstjänst i den lilla stenkyrkan, lägga blommor på farmors grav, dans runt midsommarstången när/om man lyckats få ner den någorlunda stadigt i jorden, binda blomsterkransar, lekar, jordgubbstårta om den inte tagit slut, träffa gamla vänner, krama om årets konfirmand, kolla städning och ordning på konfirmandens rum, lämna det som glömts hemma, ta hem smutsiga lakan… Ett antal år har vi tagit med egen midsommarpicknick, gärna tillsammans med våra goda vänner, familjen P, vars barn också tillbringat en och annan sommar där.

Nu står vi vid ett vägskäl. Båda våra yngste är där på konfirmandläger i år. Vi kan fortsätta att åka dit med jämna mellanrum bara för att vi brukat göra det. Men vad driver, förutom traditionen, om vi inte längre har något barn som ska hälsas på? Dags för nyorientering. Följa med i livets gång. Varje tid har sitt. Det som är gott kan fortgå, men aldrig bara för att ”så här brukar vi göra” utan för att man väljer att göra så – nu – baserat på dagens förutsättningar.

Så igår kom vi fram till att vi kan fortsätta, och fullända vår midsommarpicknick, men att vi framöver kan genomföra den någonstans på västkusten. Varför sitta en massa timmar i bil när vi kan hitta smultronställen nära? Fira midsommar med våra goda vänner, som vi gjort nu i många år – det gör vi gärna. Vuxna och halvvuxna barn som vill delta är givetvis välkomna att ta del i vår picknick. Vi lovar att meddela i lagom tid VAR den ska ätas och VAD man ska ta med sig! Ett vägskäl, med en trevlig framtidsutsikt.

Basilikatårta, nubberöra, kycklingspett, potatissallad – 2010 års midsommarpicknick, serverad vid kvarnstenen någonstans i Småland. Senare serverades jordgubbar med vaniljkesella och mascarponekräm med kardemumma samt kaffe.

Annonser

2 kommentarer

  1. Läser i din blogg på temat ”mat”. Jag blir frestad!
    Hungrig på att laga något gott och enkelt.
    Så blev jag nyfiken på basilika-tårtan! Även om basilika säsongen är över för i år.
    Recept tack!


  2. Jag ska fixa fram receptet, förhoppningsvis i helgen. Just nu har jag lite datorstrul, min bärbara börjar bli lite trött och sliten. Försöker få den mer fräsch, uppdaterad och inte så full av nycker. Men jag räknar med att jag ska ha fixat till det i helgen så att jag kan ägna mig åt trevligare saker. Som att skicka recept t ex.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: