h1

Annandagskalas

27 december 2009

Nu sänker sig lugnet och helgfriden i vårt hus. Årets västkustska släktkalas är över och de flesta har åkt hem till sitt igen. I år var vi totalt 27 personer. Vi hade nog kunnat vara några till då även några av östkustborna hade letat sig hit. Ett ”normalår” är vi max 20 personer men förhoppningsvis kommer det också att öka under åren framöver om vi fortsätter att träffas då fler ”respektive” tillkommer.

Intensivt umgänge i fyra timmar, mat i mängd, till dessert fruktsallad som ett gäng kusiner fixat till. Efteråt disk i stora mängder. Och det tog en stund innan alla ytterkläder sorterats upp i de som skulle följa med gäster hem resp de som tillhörde dem som sover kvar i vårt hus…

Med rötter mellansverige, mer österut, är det trevligt att vi varje år kan samlas så här på Västkusten, vi som slagit ner våra bopålar här. Så trevligt så att östkustborna tar sig hit emellanåt för att få vara med om detta. Och gott att se små och stora kusiner mötas och kolla in varandra. Åldersskillnaden mellan äldst och yngst är nästan 23 år men de har ändå ett utbyte av varandra. Stor och liten. Där finns en samhörighet. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: